Katselukirjat

Katselukirjat

PikkuKoalan katselukirjat ovat hauskoja, värikkäitä ja hyvin toteutettuja teoksia, joiden parissa lapsi viihtyy ja oppii. Katselukirjoissa on kuvien ohella jonkin verran tekstiä, minkä avulla lapsi oppii uusia sanoja ja toimintamalleja. Kun taapero- ja leikki-ikäisille luetaan ääneen, he oppivat ilmaisemaan itseään ja ymmärtämään paremmin, mitä heidän ympärillään tapahtuu. Lapsi oppii käyttämään harkintaa ja soveltamaan logiikkaa. Se, että katselukirjojen aiheet sivuavat lapsen omaa elämää, on positiivinen asia. Lapsi innostuu kuullessaan, että kirjan päähenkilölläkin on mummi, tai että nalletkin tykkäävät kakuista. Kirja herättää yleensä myös hedelmällistä keskustelua kirjaa ääneen lukevan aikuisen kanssa.

Lastenkirjoissa on usein opettavaisia piirteitä. Katselukirjan avulla lapsi oppii, millä nimellä kutsutaan hevosen tai kanan lasta. Kirjan päähenkilöllä saattaa olla samoja ongelmia kuin lapsella itsellään, kuten ujous, mikä estää menemästä leikkimään muiden lasten kanssa. Lapsi voi samaistua yksin laitumella nököttävään vasikkaan, minkä pitää kerätä pitkään rohkeutta mennäkseen etsimään ystäviä. Kirjan esimerkki voi toimia lasta rohkaisevana tekijänä hiekkalaatikolla tai päiväkodissa.

Ihan pienen lapsen voi olla vaikea keskittyä varsinaiseen satukirjaan, joten katselukirjojen lyhyt teksti on sopivampi. Katselukirja saattaa olla varustettu kurkistusikkunoilla tai muilla kiehtovilla yksityiskohdilla, joiden avulla pikkuinen jaksaa seurata tarinaa kiemurtelematta. Pikkuhiljaa lapsen keskittymiskyky ja muisti paranevat. Tutkimusten mukaan ääneen lukemisella on suuri vaikutus lapsen omaan lukuintoon ja muun muassa sanavaraston kehittymiseen. Tutustu täällä myös kivoihin kuvakirjoihin.
Pii paa, palokunta saapuu! Mäkelä PikkuKoala

Pii paa, palokunta saapuu! -lastenkirja Kakku palaa! Reipas nallepalokunta kiiruhtaa matkaan, koska rouva Jäniksen talosta tulee savua. Tulipaloa e..

7,17€

Näytetään 1 - 1 (Yhteensä 1. Sivuja 1.)
Katselukirjat, Lastenkirjat

Viimeisimmät

Gro hush - vauvan rauhoittaja Gro Company

Gro hush - vauvan rauhoittaja

Gro hush - vauvan rauhoittajaPienten lasten kanssa, useimmiten paras lohtu ja turva on oman äidin tai isän läheisyys. Joskus kuitenkin on tilanteita j..

41,04€

Unipussi PekeBaby  - Pöllöt - TOG 0,5  PikkuKoala

Unipussi PekeBaby - Pöllöt - TOG 0,5

Pekebaby Pöllöt unipussi TOG 0,5Ihanilla pöllojen kuvilla varustettu unipussi, jossa tausta on vaalea ja pöllön kuvien lisäksi on pieniä värikkäitä ym..

55,80€

Unipussi PekeBaby  - valaat - TOG 1,0  PikkuKoala

Unipussi PekeBaby - valaat - TOG 1,0

Pekebaby Ballena unipussi TOG 1,0Kirkkaan sävyinen, värikkäillä valaan kuvilla varustettu unipussi. Materiaali on 100& puuvillaa ja tuote tuntuu..

55,80€